Schoolschaatsen

Ook dit seizoen is er weer schoolschaatsen georganiseerd (voor de 11e keer!) in samenwerking met de gemeente Soest en de gemeente Baarn en wel op vrijdag 4 november 2016! 

Er hebben zich 16 Soester/Soesterbergse en 8 Baarnse scholen aangemeld. Bij elkaar zullen er 663 kinderen kennismaken met schaatsen op de Vechtsebanen en met SSV Eemland. Hiervoor is de binnenbaan afgehuurd van 9.30 tot ca. 14.00 uur en gezien het grote aantal kinderen zal er ook een groep op de buitenbaan schaatsen. Er wordt in drie groepen geschaatst. Onder leiding van vrijwilligers van SSV Eemland zullen de kinderen een schaatsles krijgen, zoveel mogelijk op nu eigen niveau.

Klik hier voor het verslag, de foto's en het filmpje van de 11e schoolschaatsdag!

Ook interesse om het schoolschaatsen te ondersteunen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via onderstaand mailadres. Voor andere vragen of opmerkingen over het schoolschaatsen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier een verslag van het evenement van woensdag 6 november 2014!

“Dit wil ik nog wel een keer!” werd er van verschillende kanten geroepen. Voor de 9e keer organiseerde Schaats- en Skeelervereniging Eemland in samenwerking met de gemeente Soest en Baarn een jaarlijkse schoolschaatsdag met als doel de kinderen kennis te laten maken met de schaatssport en een ochtend lekker sportief bezig te zijn.

Dit jaar waren er ruim 600 kinderen van groep 5 van 24 basisscholen uit Soest, Soesterberg en Baarn van de partij. Met bussen die heen en weer reden van de scholen naar de ijsbaan in Utrecht was het vervoer voor hen geregeld. Mede door sponsoring van de Rabobank Soest Baarn Eemnes en Nuvema Uitvaartverzekeraar kon de binnenbaan tot 14 uur exclusief afgehuurd worden voor dit evenement en zelfs een groep kinderen die al wat beter konden schaatsen werden op de buitenbaan begeleid.


De kinderen werden deze keer verdeeld over 3 groepen, waardoor er veel ruimte en aandacht was voor een schaatsclinic van de diverse trainers van de vereniging SSV Eemland. Na een winter zonder natuurijs was het opvallend dat er deze keer heel veel kinderen nog nooit op de schaatsen hadden gestaan en zelf ook geen schaatsen hadden. Voor deze kinderen had de vereniging leenschaatsen geregeld.

Ieder kind werd vooraf ingedeeld op basis van zijn/haar schaats- en skeelerervaring, waarna zij per groep in circa 80 minuten door 35 trainers en vrijwilligers de eerste beginselen van het schaatsen bijgebracht kregen. Van recht op de schaatsen staan, diep zitten, tot leren vallen, alles kwam aan bod. De hele ochtend stond in het teken van actie, uitdaging en beleving van de schaatssport.

De wethouders van Soest en Baarn, mevrouw Janne Pijnenborg en de heer Peter Blokker konden zien hoe de meeste kinderen aan het eind van de clinic tijdens het vrij schaatsen flink vooruit waren gegaan na de gevolgde clinic. Ook KIMO, de mascotte van de KNSB, maar net geen echte eskimo was weer van de partij om de kinderen aan te moedigen en de sessie af te sluiten met een polonaise op het ijs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vol enthousiasme gingen de kinderen met de bus weer terug naar school, waar zij hun schoolschaatsdiploma ontvingen met een flyer over jeugdschaatsen bij SSV Eemland.Hoewel het schaatsseizoen al eind september van start is gegaan, is voor een beperkt aantal kinderen nog plek om in te stromen en deze winter nog beter te leren schaatsen. Iedere zaterdagmiddag gaan de jeugdleden per bus naar Utrecht. Daarnaast zijn er het hele jaar door activiteiten voor de jeugd zoals de wekelijkse droogtrainingen op de dinsdagavond, een jeugdelfstedentocht, clubkampioenschappen, diplomaschaatsen en skeelertrainingen in het voor- en najaar.
 


Ook de trainers en vrijwilligers gingen afgelopen donderdag zeer voldaan naar huis en konden terugkijken op een succesvolle dag die volgend jaar weer voor herhaling vatbaar is !


Klik op de kleine foto's voor een vergroting en klik hier voor een complete fotoreportage.

                              

 

Schaatsen.nl Twitter