2x zilver voor Wesly Dijs op NK Neo senioren

op .

IMG 0160

Terwijl de andere SSV Eemlanders streden om het clubkampioenschap stond Wesly aan de start voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen bij de afsluiting van de Holland Cup wat tevens als NK voor neo senioren te boek staat.

Zowel op de 1000 als de 1500 behaalde Wesly een mooie zilveren plak! De 1000 meter ging in 1.13.95 en op de 1500 meter noteerde Wesly een tijd van 1.52.93.

IMG 0150

 

Clubkampioenen licentiehouders en toerrijders bekend

op .

Voor het eerst in de geschiedenis van SSV Eemland werd een clubkampioenschap op een zondagavond gehouden. Ingedeeld aan het einde van het seizoen en niet in een vakantie, dus een mooie grote opkomst. Onder hele mooie omstandigheden zijn er heel veel p.r.'s gesneuveld. Emma Engers werd algemeen clubkampioen bij de dames, Jan Hamers bij de heren. Ook van de jeugdgroep mochten er een aantal kinderen meerijden om vast aan het echte wedstrijdrijden te rijken. Winnaar bij de heren was Mathijs Kwakman en bij de dames Talis Renes. De nieuwe algemeen clubkampioenen van de toekomst?

015 podium clubkampioen dames en heren

 016 jeugddef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om alle uitslagen te bekijken en klik hier voor alle foto's.

4 teams aan de start bij de ploegenachtervolging

op .

Afgelopen zaterdagavond 4 maart stond de jaarlijkse ploegenachtervolging op het programma voor de leden van  de vijf samenwerkende schaatsverenigingen Amersfoort, Zeist, Nijkerk, Zeist en Eemland.Aan de wedstrijd hebben 8 teams licentie rijders en 10 teams toerrijders deelgenomen. In totaal hebben er 71 schaatsers meegedaan aan deze wedstrijd, die soepel en vlot is afgewerkt.

In verband met de voorjaarsvakantie stonden er namens Eemland 'maar' 4 teams aan de start, twee teams in de categorie licentiehouders en twee teams in de wedstrijd voor de toerrijders. Het maximum aantal deelnemende teams per vereniging was 6. Meer teams betekent al snel meer kans op punten en dus een hogere eindklassering.

Woudenberg haalde met 6 teams 86 punten en daarmee de eerste plaats. Amersfoort (4 teams) werd 2e met 66 punten. Eemland en Nijkerk (3 teams) hadden beide 54 punten en daarmee een gedeelde 3e plaats. Zeist sloot met 1 team de rij met 14 punten.

Klik hier voor de uitslagen per omloop om te zien welke rijders de punten hebben binnengehaald (let op: de toerrijders hebben 4 ronden gereden, de licentiehouders 5 ronden).

Arie Treur weer winnaar van de C4 marathon competitie

op .

Arie Treur is voor de tweede maal achtereen winnaar geworden van de C4 marathon competitie op de zondagavond op de Vechtsebanen in Utrecht. Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd en stelde Arie met zijn 3e plaats zijn overall 1e plek over het hele seizoen veilig.

Lees hier het verslag door marathonschaatsenutrecht.nl niet alleen van de C4 maar ook van de andere marathon competities op de Vechtsebanen.

Op proef bij de juniorengroep

op .

Het was een bijzondere schaatstraining voor TaWP 20170211 007lisha, Levi, Mertijn, Marit, Nina, Silke en Mathijs: koud, vroeg op en geen bus. De zeven jeugdleden namen op zaterdagochtend 11 februari deel aan een proeftraining bij de juniorengroep. Een aantal van hen zal volgend jaar de overstap maken naar de junioren, sommigen blijven misschien toch nog lekker een jaartje bij de jeugd. De proeftraining bij Han Delfgou en Fred Lensink helpt onze jeugdschaatsers, hun ouders en de trainers om met elkaar in maart de juiste keuze te maken. Waar de één direct de smaak te pakken had, moest de ander nog wel even wennen aan een trainingsschema op zo’n minibriefje. Op 11 maart mogen ze nog een keer meetrainen op de zaterdagochtend.

WP 20170211 003WP 20170211 004

Schaatsen in de pekingtuin

op .

Vandaag alweer de laatste dag dat de ijsbaan in de Pekingtuin open is. Theo en Jolanda Knoop hebben zich, mede namens Eemland, ingezet om les te geven bij scholen die kwamen schaatsen en zij hebben op de zaterdagochtend schaatsles gegeven voor kinderen die zich daarvoor hebben opgegeven. De eerste 'shift' van 3 ochtenden zat al snel vol, dus er is ook nog een 2e shift aan toegevoegd van 2 ochtenden. Veel enthousiaste kinderen hebben op deze manier kennis gemaakt met schaatsen of hun techniek weer wat verbeterd. RTV Baarn heeft een reportage gemaakt van een schoolschaatsochtend. Klik hier om de reportage te bekijken.

Eemland NK nieuws op het gebied van marathons en masters!

op .

Op zaterdag 28 januari staan Emma Engbers en Sara van Vliet aan de start bij het KPN open NK marathon op de Weissensee. Een wedstrijd over 80 kilometer, ga er maar aan staan! Helaas kwam Emma door een val in de finishstraat als 49e over de streep. Lees hier het verslag van haar ploeg Team Mastermind over deze wedstrijddag.
De 18 jarige Sara van Vliet schaatst inmiddels ook voor een eigen team (Marathonschaatseam Modelwereld.EU), zij was een van de 26 dames die door de KNSB geselecteerd was om mee te rijden in het landelijke damespeloton op de Weissensee. De 26 hebben zich geplaatst via de regiocompetities, de regiotopcompetitie en prestaties tijdens de wedstrijden op Flevonice en landelijke marathons. Knap dus om daar nu al bij te mogen horen. Sara finishte als 66e!

Tijs van der Steen was ook in Oostenrijk, voor de heren stond er op het KPN Open NK 100 kilometer gepland. Hij finishte als 42e voor zijn team Team Port of Amsterdam/SKITS.

De teams van Emma, Tijs en Sara hebben alleen een facebook pagina en website. Liken dus als je hun op de voet wilt volgen!

Sara stond op zaterdag 11 februari aan de start van het NK marathon junioren op de Uithof in Den Haag. Zij kwam uit in de categorie junioren A. Helaas lukte het, door een val, niet naar een goede klassering te schaatsen.

Op diezelfde dag stond Eddy van Dijk aan de start op de IJsbaan Twente in Enschede voor het NK masters (H45). Met een 5e plek op de 500 meter (43.23) en een 6e plek op de 3000 meter (4.35.66) ging hij op een 6e plek in het tussenklassement naar de 2e dag. Niet helemaal fit (eigenlijk zwaar verkouden), maar toch ook weer een mooie 6e plek op de 1500 meter in 2.09.96. Hiermee klasseerde hij zich voor de afsluitende afstand de 5.000 die hij in 8.11.28 wist te finishen.

Eerste overwinning voor Sara van Vliet in Zesbanentoernooi!

op .

Sara van Vliet heeft de hoogste plek op het podium behaald op 6 februari jl in Rotterdam in het zesbanentoernooi. En wat nog het meest bijzonder is, ze voorspelde het een paar dagen van te voren. Lees hier haar verslag!

Schaatsen.nl Twitter