Algemene ledenvergadering vrijdag 9 juni a.s.

op .

De algemene ledenvergadering zal worden gehouden bij Altetiek Vereniging Pijnenburg en start om 20.00 uur.

Het bestuur nodigt haar leden van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen.

Leren skaten of je techniek verbeteren? Start 2 Skate!

op .

Start 2 Skate pdf

Juniorengroep sluit seizoen af - André Hooft neemt afscheid

op .

 

20170325 2012 IMG 2058 tmbn20170325 2018 IMG 2066 tmbn

Op zaterdag 25 maart sloot onze juniorengroep het seizoen traditioneel af bij bowlingbaan Overhees. De kegels werden weer flink geraakt, zij het dat de hekjes soms de helpende hand boden. De organisatie was voor de laatste keer in handen van André Hooft. Met de prijsuitreiking verrichtte hij zijn laatste officiële daad als lid van eerst de jeugd- en later de juniorencommissie. Want, nu ook zoon Bart onze vereniging verlaat, neemt André na zeven jaar afscheid. Zijn enorme daadkracht werd nog maar eens duidelijk aan de hand van korte quiz: auteur van vele jeugd- en juniorenrondingen, initiatiefnemer van het jeugdskeeleren, oervader van van de pre-ijstijd, organisator van de Barre Baarntocht, leider van het juniorenkamp, schrijver van persberichten, jurylid, etc.. Alles wat André oppakte was perfect georganiseerd, origineel en doorspekt met humor. Met persoonlijke attenties, een grote bos bloemen en een welverdiende dinerbon werd André door de junioren, hun ouders, trainers en bestuursleden uitgezwaaid: André bedankt!

Klik hier voor alle foto's van deze geslaagde avond!

20170325 2049 IMG 2076 tmbn

Theo en Jolanda ontmoeten Jorien Ter Mors

op .

theo en jolanda2

 
Het initiatief Start2Skate sloeg direct aan bij de doelgroep. In no time waren de 20 clinic-plekken volgeboekt.
Enthousiasme bij de deelnemers, waarvan we er een aantal inmiddels als lid hebben kunnen verwelkomen.
Een ander mooie promotie voor het schaatsen: Theo en Jolanda Knoop verzorgden deze winter op zaterdagochtenden schaatsclinics voor de Baarnse jeugd op het ijsbaantje in de Pekingtuin in Baarn.
Ook dat leverde weer nieuwe belangstelling op voor onze vereniging.
De KNSB beloonde de originele acties met twee vrijkaarten voor het WK shorttrack in Dordrecht
Het bestuur was er snel uit: de 2 vrijkaarten kwamen toe aan Theo en Jolanda Knoop.
Zij beleefden samen een mooie avond.
Voor de foto ruilde Theo zijn eigen Jo even in voor die andere Jo.
Dat leverde een mooi plaatje op.

Veel PR's in het nieuwe Thialf

op .

Twaalf SSV Eemlanders namen op 22 maart 2017 deel aan de recordwedstrijden in Thialf. Hij is oogverblindend, de nieuwe schaatstempel in Heerenveen. Toch was het maar de vraag of er veel PR’s zouden verschijnen op de zeer moderne tijdenborden. Nog maar 10 dagen eerder werden er tijdens het Clubkampioenschappen in Utrecht al "Heerenveen-tijden" gereden. Maar de reis naar het noorden bleek niet tevergeefs.  De Eemland-coaches Marjanne Lam en Fred Lensink kwamen na de 24 ritten van de Eemlanders tevreden van het ijs. In totaal 16 PR’s konden in de statistieken bijgeschreven worden.

uitslagen heerenveen 2017

 

 

 

Mathijs Kwakman en Talisha Renes clubkampioenen Jeugd SSV Eemland

op .

Foto podium jeugd SSV Eemland 2016 2017klein

Als afsluiting van een geslaagd schaatsseizoen werden op de feestelijke slotmiddag van de jeugdgroep van Schaats- en Skeelervereniging Eemland op 25 maart alle deelnemers aan het clubkampioenschap gehuldigd. Ook werden de door de alle jeugdleden behaalde diploma’s uitgereikt.

De jaarlijkse clubkampioenschappen van de jeugdgroep werden dit jaar op 18 maart op de speciaal hiervoor afgehuurde ijsbaan van Sportboulevard Dordrecht verreden. Er werd gestreden over de wedstrijdafstanden 60 meter en een ronde van 275 meter. Per leeftijdscategorie, van Pupillen F van 7 jaar tot Pupillen A tot 13 jaar, is een klassement opgemaakt. Ook is er voor zowel de jongens als de meisjes een algemeen klassement opgemaakt waarvan de winnaars zich een jaar lang de clubkampioenen mogen noemen van de jeugdgroep van SSV Eemland.

Bij de meisjes prolongeerde Talisha Renes de titel. Op de 60 m wist Talisha 0,28 sec voor Lisan Verheijen te finishen. Op de 275m wist ze haar voorsprong met 0,38 sec te vergroten. Met haar twee tweede plaatsen veroverde Lisan het zilver. Emily Verhoef, die op de 275m de derde plek nipt aan Silke van Engelen moest laten, legde beslag op de derde plaats overall.

Bij de jongens werd Mathijs Kwakman de winnaar. Na winst op de 60m wist Mathijs op de 275 m een flink gat te slaan, waardoor hij met een verschil van bijna 3,5 seconden het kampioenschap won. Door twee knappe tweede plaatsen werd Levi Kapp tweede. Alex Kim werd solide derde.

Klik hier voor de uitslagen per categorie, klik hier voor de uitslag van het totaal klassement en klik hier voor de uitslag van de massastart.

Foto podium clubkampioenschap 2016 -2017: Vlnr: Levi Kapp, Lisan Verheijen, Mathijs Kwakman, Talisha Renes, Emily Verhoef Alex Kim ontbreekt op de foto.

Schaatsvaardigheidsdiploma’s
Op de slotmiddag ontvingen de jeugdschaatsers ook hun 2 behaalde diploma’s. Eén diploma waarop het technische schaatsvaardigheidsniveau staat, en door de trainers voorzien van ‘Tops en Tips’. Het tweede diploma is het resultaat van een vaardigheidstest op basis van snelheid en uithoudingsvermogen. In een vooral feestelijk opgezet evenement, georganiseerd door 8 regionale verenigingen op De Vechtsebanen in Utrecht, staan zo’n 500 schaats(t)ers op het ijs. Het spektakel wordt gevolgd door meer dan 1000 toeschouwers die tijdens de duurproef het gehele peloton iedere ronde luid toejuichen. Anders dan bij bijvoorbeeld zwemdiploma’s is het niet nodig dat de diploma’s oplopend worden behaald. Iedereen behaalt direct het diploma dat past bij de eigen prestatie. Om het niveau te bepalen worden eerst een slalom en een start/stop proef, beide over een afstand van 90 meter, afgelegd. Deze vaardigheidstoets wordt gevolgd door een duurproef die afhankelijk van het niveau tot maar liefst 22 ronden op de 400-meterbaan omvat.

Hoewel het seizoen net is afgelopen, staan de jeugdleden alweer in de startblokken voor het nieuwe seizoen. Dat start in mei met de wekelijkse ‘droogtraining’ bij AV Pijnenburg en de skeelertrainingen. In juni kunnen ook de ‘Kies je Sport’-deelnemers weer kennis maken met het skeeleren.

2x zilver voor Wesly Dijs op NK Neo senioren

op .

IMG 0160

Terwijl de andere SSV Eemlanders streden om het clubkampioenschap stond Wesly aan de start voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen bij de afsluiting van de Holland Cup wat tevens als NK voor neo senioren te boek staat.

Zowel op de 1000 als de 1500 behaalde Wesly een mooie zilveren plak! De 1000 meter ging in 1.13.95 en op de 1500 meter noteerde Wesly een tijd van 1.52.93.

IMG 0150

 

Clubkampioenen licentiehouders en toerrijders bekend

op .

Voor het eerst in de geschiedenis van SSV Eemland werd een clubkampioenschap op een zondagavond gehouden. Ingedeeld aan het einde van het seizoen en niet in een vakantie, dus een mooie grote opkomst. Onder hele mooie omstandigheden zijn er heel veel p.r.'s gesneuveld. Emma Engers werd algemeen clubkampioen bij de dames, Jan Hamers bij de heren. Ook van de jeugdgroep mochten er een aantal kinderen meerijden om vast aan het echte wedstrijdrijden te rijken. Winnaar bij de heren was Mathijs Kwakman en bij de dames Talis Renes. De nieuwe algemeen clubkampioenen van de toekomst?

015 podium clubkampioen dames en heren

 016 jeugddef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om alle uitslagen te bekijken en klik hier voor alle foto's.

Schaatsen.nl Twitter