Jeugdgroep sluit eerste seizoenshelft af op Flevonice

op .

Omdat de ijsbaan in Utrecht op zaterdag 17 december 2016 niet beschikbaar was, kon de wekelijkse ijstraining van de jeugdgroep niet doorgaan.

Als afsluiting van de eerste seizoenshelft hebben we daarom een nieuwe activiteit georganiseerd: Schaatsen bij Flevonice in Biddinghuizen.

Voor degenen die Flevonice niet kennen: er is een kunstijsbaan van 3 kilometer (!!), een schaatsbaan van 400 meter, en een Ice Funpark met een krabbelbaan. Dus geschikt voor elk niveau.

Met een bonte groep van zo’n 70 personen, 33 jeugdleden, vergezeld van broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, vaders, moeders, familie en alle jeugdtrainers, hadden we een mooie middag. De weersomstandigheden waren goed. Het ijs ‘anders’ dan op de Vechtsebanen; zwaar, met hier en daar een verraderlijke plek. Dat deerde de pret niet en er werden vele rondjes op de 3 km–baan verreden. En eenmaal uitgeschaatst vermaakte menig jongeling zich ook nog op de tubingbaan.  

Een veelgehoorde opmerking na afloop: ‘Dit was erg leuk en voor herhaling vatbaar!’

 foto Flevonice 161217a

Op de foto een deel van de groep (op een 3 km baan blijkt het lastiger iedereen bij elkaar te krijgen dan op een baan van slechts 400m)

Schaatsen.nl Twitter