Jeugd SSV Eemland schaatst jeugdelfstedentocht

op .

 

2 ledenEr kon niet geschaatst worden op de Petersbaan en de ijsbaan Baarn, maar gelukkig heeft de Jeugdgroep van SSV Eemland afgelopen zaterdag wel met 82 kinderen de jaarlijkse Jeugdelfstedentocht op De Vechtsebanen in Utrecht kunnen rijden. Samen met vele kinderen uit de regio stonden zij om 9:45 uur al te trappelen in de startkooi, alsof het de startkooi in de WTC Expohal in Leeuwarden was. Om 10:00 uur klonk het ‘It Giet Oan’ en gingen de hekken open. Klunend werd begonnen aan de zorgvuldig nagebootste tocht-der-tochten.

binnen

 

 

 

 

 

 

 

 

De speciaal uitgezette route ging over zowel de binnen- als de buitenbaan van aangeklede Vechtsebanen. Tussen beide banen lag een kluunparcours en vooral de binnenbaan was indrukwekkend omgebouwd. In de mistige hal lag een slingertraject tussen rietkragen en onder bruggetjes door. Bij ieder belsignaal mochten de SSV Eemlanders stempels halen bij de 11 stempelhokjes, die ook allemaal weer een kopie waren van markante gebouwen uit die Friese plaatsen. Tussendoor werd langs het parcours genoten van koek en zopie. Als afsluiting van het evenement kregen alle deelnemers na afloop het Elfstedenkruisje.    

Nu dit nostalgische onderdeel achter de rug is, gaan de kinderen zich de rest van het winterseizoen opmaken voor de drie belangrijke sportieve afsluiters: de schaatsvaardigheidsproef, het diplomaschaatsen en de clubkampioenschappen.

Schaatsen.nl Twitter