4 teams aan de start bij de ploegenachtervolging

op .

Afgelopen zaterdagavond 4 maart stond de jaarlijkse ploegenachtervolging op het programma voor de leden van  de vijf samenwerkende schaatsverenigingen Amersfoort, Zeist, Nijkerk, Zeist en Eemland.Aan de wedstrijd hebben 8 teams licentie rijders en 10 teams toerrijders deelgenomen. In totaal hebben er 71 schaatsers meegedaan aan deze wedstrijd, die soepel en vlot is afgewerkt.

In verband met de voorjaarsvakantie stonden er namens Eemland 'maar' 4 teams aan de start, twee teams in de categorie licentiehouders en twee teams in de wedstrijd voor de toerrijders. Het maximum aantal deelnemende teams per vereniging was 6. Meer teams betekent al snel meer kans op punten en dus een hogere eindklassering.

Woudenberg haalde met 6 teams 86 punten en daarmee de eerste plaats. Amersfoort (4 teams) werd 2e met 66 punten. Eemland en Nijkerk (3 teams) hadden beide 54 punten en daarmee een gedeelde 3e plaats. Zeist sloot met 1 team de rij met 14 punten.

Klik hier voor de uitslagen per omloop om te zien welke rijders de punten hebben binnengehaald (let op: de toerrijders hebben 4 ronden gereden, de licentiehouders 5 ronden).

Schaatsen.nl Twitter