Skeeleren

In 2009 heeft Eemland het skeeleren officieel aan haar naam toegevoegd en is het dus ook een skeelervereniging. Bij de skeelertrainingen is bescherming in de vorm van een goede helm en pols, knie en elleboog beschermers verplicht.

Voor de recreatieve rijders:
Trainer:
Han Delfgou 06-53127881 e mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden:
Zomer: donderdag van 19.30 uur tot 20.30 uur (mei t/m september)
Winter: niet

Mogelijk voor:
De skeelertraining is bedoeld voor recreanten die willen beginnen met skeeleren of daar enige ervaring mee hebben en dat willen uitbouwen. Ook ouders van leden of andere belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen*

Locatie:
De trainingen vinden plaats op het Paul Lemmen Fietspad op het oude vliegveld Soesterberg (klik hier voor de routebeschrijving).

Voor niet-leden bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan de skeelertrainingen. De kosten bedragen € 60,-, er zijn geen inschrijfkosten verschuldigd. Heb je interesse? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de wedstrijdgroep pupillen/junioren:
Voor de skeelertraining sluiten we aan bij de trainingsgroep van de junioren van de Amersfoortse IJsvereniging (AIJV). De trainingen worden verzorgd door de gediplomeerde AIJV-trainers.

Trainer: 
Trainers AIJV:
Contactpersoon SSV Eemland: Marc Smits 06-54340125 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden:
Zomer: woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur 

Winter: niet

Mogelijk voor:
Leden van de wedstrijdgroep pupillen/junioren.

Locatie:
Skeelerbaan AIJV, Bisschopsweg 177 te Amersfoort (naast het Sportfondsenbad). De auto kan bij het clubgebouw worden geparkeerd. Ook bij slechte(re) weersomstandigheden (m.u.v. onweer/bliksem) wordt er getraind.

Voor de jeugdgroep:
Trainers:
Trainers jeugdgroep

Trainingstijden:
Zomer: vrijdag van 19.00 uur tot 20.00 uur (zie de kalender voor de verschillende data)

Winter: niet

Mogelijk voor:
De skeelertraining is bedoeld voor de leden van de jeugdgroep (op een paar data aangevuld met kinderen van Kies je Sport)

Locatie:
De trainingen vinden plaats op het Paul Lemmen Fietspad op het oude vliegveld Soesterberg (klik hier voor de routebeschrijving).

Slecht weer:
Skeeleren kan niet op een (te) natte ondergrond, dus bij slecht weer gaat de skeelertraining niet door. We beslissen wekelijks in de loop van de vrijdag of de training wel of niet doorgaat. Als we de training afgelasten proberen we iedereen z.s.m. via een mailbericht of WhatsApp te bereiken. Soms moeten we kort voor aanvang van de training besluiten de training af te gelasten. Check dus bij dreigend weer voor vertrek van huis nog even de email.

Skeelers en materiaal
Zeker bij de jeugdgroep stellen we geen speciale eisen aan de skeelers, gewone ‘Scapino/Bart Smit skates’ voldoen. Voor gevorderden (richting de juniorengroep) geeft goed materiaal meer skeelerplezier. Uiteraard kunnen onze trainers daarbij adviseren. Ten behoeve van de veiligheid stellen we helm en polsbeschermers verplicht, knie- en elleboogbescherming raden we aan.

Hierbij ook de vermelding van een gespecialiseerde winkel, tevens sponsor van onze vereniging: Mijnten Schaats- en Skeelersport in Achterveld; http://www.mijnten.nl.