Toergroep / recreatief

Trainers:
Henk Onderdelinden (droog- en ijstraining) 035-6010510 e mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edwin Kaats (ijstraining) 06-53576862 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Trainingstijden:
Zomer:
Droogtraining: maandag 19.30 uur tot 20.45 uur

Winter:
Droogtraining: maandag 19.00 uur tot 20.15 uur (Henk Onderdelinden)
IJstraining: woensdag 21.00 uur tot 22.00 uur (U025) (Henk Onderdelinden, Edwin Kaats)
vrijdag 16.30 uur tot 17.30 uur (U026) (Henk Onderdelinden)

Mogelijk voor:
Dames en Heren vanaf 18 jaar die recreatief met de schaatssport bezig willen zijn ongeacht hun schaatsniveau.
Voor de toergroep staat het beoefenen van de schaatssport voorop zonder dat er sprake is van officiële wedstrijden. De motieven binnen deze categorie zijn onder andere gezondheid, recreatie, gezamenlijkheid, plezier en ontspanning.

De Toergroep:
Voor de toergroep staat het beoefenen van de schaatssport voorop zonder dat er sprake is van officiële wedstrijden. De motieven binnen deze categorie zijn onder andere gezondheid, recreatie, gezamenlijkheid, plezier en ontspanning. De groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap: jong, oud, vaders, moeders, vutters en AOW’ers, allemaal mensen die ieder op zijn eigen manier lekker aan het sporten wil zijn.

Qua schaatsniveau heeft de groep de volgende samenstelling:
-Beginnende schaatsers, die heel gedreven bezig zijn.
-Gevorderde schaatsers waarbij de training meer gericht is op het onderhouden, verbeteren en corrigeren van de techniek en waarbij de gedreven en competitieve ingestelde schaatser beter gaat presteren bij de voor niet licentiehouders georganiseerde wedstrijden.
-Schaatsers die op eigen initiatief zijn /haar rondjes draait en zonodig aan een trainingvorm mee doet

Om dit doel te bereiken is het trainingsschema op de onderstaande wijze samengesteld:
-Het schaatsen leren aan mensen die totaal nog niet kunnen schaatsen
-Voor de wat gevorderde schaatser het onderhouden en verbeteren van zijn/haar techniek
-Het motiveren om vooral te blijven bewegen, sporten in het algemeen en schaatsen in het bijzonder

Een uitermate belangrijk aspect voor de trainer is de sociale en persoonlijke omgang met de mensen. Omdat er ook enkele schaatsers zijn die aan de jaarlijkse clubkampioenschappen mee willen doen wordt ook aandacht besteedt aan het aanleren en stimuleren van een gezonde wedstrijdspanning en competitiegevoel.

Om deze doelstellingen te kunnen realiseren wordt er zowel in de zomer als in de winter een behoorlijke intensieve droogtraining gegeven. Ook wordt er de nodige aandacht aan het materiaal geschonken bijvoorbeeld hoe moet ik mijn schaatsen slijpen. Zie hier het grote vangnet waarin deze trainingsgroep door Henk Onderdelinden wordt opgevangen.

Klik hier voor informatie over het lidmaatschap, de kosten en om aan te melden!