Wedstrijdgroep

Trainers:
Bert van der Weerd (ijstraining): 035-6024026 06-10685507 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan van de Meij (ijstraining): 06-51799718 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Han Delgou (droogtraining): 06-53127881 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De wedstrijdgroep voor de ijsbaan in ErfurtTrainingstijden:
Zomer:

Informatie volgt

Winter:
Droogtraining: donderdag 19.30 uur tot 20.45 uur (Han Delfgou)
IJstraining: woensdag 18.00 uur tot 19.15 uur (U04) (Jan van der Meij)
IJstraining: vrijdag 17.45 uur tot 19.00 uur (U06) (Bert van der Weerd)

Mogelijk voor:
Dames en Heren vanaf ca. 20 jaar die intensief met het wedstrijdschaatsen willen zijn
 
De wedstrijdgroep:
Vanuit de wedstrijdgroep pupillen/junioren hebben rijders de kans om door te stromen naar de wedstrijdgroep. De wedstrijdgroep is een enthousiaste groep dames en heren van ca. 20 t/m 50 jaar (of ouder) die het leuk vindt om heel intensief met schaatsen bezig te zijn. Schaatsen is een technische sport en een goede beheersing vraagt veel oefening. De leden van de groep werken continu aan de verbetering van de eigen techniek en daarmee hun prestaties, waarbij onderlinge ondersteuning en hulp belangrijk is. Naast de vele aandacht voor het trainen zelf, is gezelligheid en plezier heel erg belangrijk. Deze componenten houden je gemotiveerd.


Met uitzondering van de rustmaand april, zijn er het hele jaar door elke week drie gezamenlijke trainingen. In de zomer zijn dit een droogtraining, een skeelertraining en een fietstraining; in de winter zijn dit twee ijstrainingen en een droogtraining. Enkele wedstrijdrijders trainen daarnaast nog individueel of in groepjes. Naast trainingen worden ook wedstrijden verreden: voornamelijk in Utrecht, maar ook in Nijmegen, Heerenveen en Enschede.

In de wedstrijdgroep komen alle disciplines voor. Van sprinters, die zich vooral op de 500m en 1000m focussen, tot marathonrijders die voor minder dan 30 ronden de schaatsen niet aandoen. In samenwerking met de trainers organiseren de rijders ten minste tweemaal per jaar een trainingskamp. Rond kerst gaat de groep naar bijvoorbeeld Erfurt, in de zomer naar het zomerijs in Heerenveen en/of naar Limburg om te fietsen.

Klik hier voor informatie over het lidmaatschap, de kosten en om aan te melden!