Over SSV Eemland

Schaats- en skeelervereniging Eemland is opgericht op 26 september 1973 met als doel het bevorderen en stimuleren van de schaatssport. De vereniging realiseert deze doelstelling door het geven van lessen, trainingen en het organiseren van evenementen. Dit is gericht op langebaanschaatsen en marathons. Ook het skeeleren heeft een prominente plaats in de vereniging.

SSV Eemland heeft ca. 200 leden uit Soest, Baarn, Eemnes en omstreken. Het is mogelijk echt wedstrijdgericht te trainen binnen de club, af en toe een wedstrijdje te rijden of juist alleen recratief bezig te zijn met de schaatssport.
De land(droog)trainingen vinden plaats bij AV Pijnenburg in Soest, de skeelertrainingen in Soesterberg, Eemnesserpolder en Amserfoort (afhankelijk van de trainingsgroep) en de ijstrainingen op de Vechtsebanen in Utrecht. Daarnaast vinden er in sommige groepen nog fietstrainingen plaats.

In seizoen 2013-2014 is gewerkt aan een toekomstplan voor SSV Eemland. Door de input van een flink aantal leden is in drie sessies nagedacht over de kracht en verbeterpunten van onze vereniging en zijn ambities en idee├źn hebben uitgewerkt om onze vereniging nog sterker te maken. Het maken van het toekomstplan is opgevat om:
1. Te weten waar je mee bezig bent en wat er leeft onder de leden
2. Te doen wat de leden willen en doelen voor de komende jaren te bepalen
3. Verantwoording af te kunnen leggen
4. Kan dienen als kompas voor het nemen van lastige beslissingen

Klik hier om het toekomstplan te bekijken.